De kamers van De Vestingdriehoek

We hebben in onze comfortabele bed en breakfast de beschikking over twee ruime studio’s op de begane grond met een eigen ingang en eigen sanitair (toilet en douche).
2 personen – 25m2

Studio 1: Jan van der Heyden

Deze studio is voorzien van een comfortabel tweepersoonsbed en heeft een eigen badkamer (met regendouche) en toilet. In het achterste gedeelte van de kamer is een knusse zithoek gerealiseerd met een koffiebar en gelegenheid om te werken of televisie te kijken. Daarnaast heeft iedere studio ook een overdekt terras waar het goed toeven is. Er is voldoende ruimte om fietsen veilig in huis te stallen en eventueel op te laden. Onze B&B is niet ingericht op honden.  Daarbij wonen katten Sjors en Saartje bij ons in huis (niet in de B&B) en die delen ‘hun’ tuin liever niet met honden. Uiteraard maken we voor een hulphond een uitzondering!

Over Jan van der Heyden

De in Gorinchem geboren Jan van der Heyden (1637-1712) was een alleskunner: hij was zakenman, kunstenaar én uitvinder. Van der Heyden was ook de eerste brandweercommandant en grondlegger van de moderne brandweer omdat hij de eerste brandspuit heeft uitgevonden. Omdat Ron naast B&B eigenaar ook brandweerman is, is het dan ook niet zo gek dat we een studio naar hem vernoemd hebben. In het Gorcums brandweermuseum is nog één van de slechts vier nog bewaard gebleven stoomspuiten te bewonderen. Dit (gratis toegankelijke) museum is elke zaterdagochtend geopend. Voor onze gasten wil de beheerder ook op andere momenten de deuren openen voor een exclusief bezoek!

Van der Heyden wordt ook wel de uitvinder van het nachtleven genoemd, hij vond de straatlantaarn uit. Op de Kriekenmarkt vind je een replica van zijn uitvinding waardoor men ineens ook ’s nachts over straat kon zonder in de gracht te kukelen.  Meer over Jan van der Heyden: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/jan-van-der-heyden-was-kunstenaar-en-redde-amsterdam-van-de-vlammen/

Tarieven per 1 januari 2024:

€ 112,50 (laagseizoen vanaf 2 of meer overnachtingen)
€ 127,50 (laagseizoen, 1 overnachting)

€ 117,50 (hoogseizoen vanaf 2 of meer overnachtingen)
€ 132,50 (hoogseizoen, 1 overnachting)

Hoogseizoen: alle feestdagen inclusief (aansluitende) weekenddagen en schoolvakanties. Onze prijzen zijn altijd inclusief ontbijt.

Per 1 juni 2024 zijn wij verplicht om €2 per persoon, per nacht toeristenbelasting in rekening te brengen bij onze gasten. 

2 personen – 25m2

Studio 2: Hendrick Hamel

Deze studio is voorzien van een ruim tweepersoonsbed en een eigen badkamer (met regendouche) en toilet. In deze studio hebben we ook een authentiek aanrecht geplaatst dat we tijdens de renovatie van het pand gevonden hebben. Hier is gelegenheid voor gasten om koffie of thee te maken. In het achterste gedeelte van de kamer is een knusse zithoek gerealiseerd en bestaat de gelegenheid om te werken of televisie te kijken. Daarnaast heeft iedere studio ook een overdekt terras waar het goed toeven is. Er is voldoende ruimte om fietsen veilig in huis te stallen en eventueel op te laden. Onze B&B is niet ingericht op honden.  Daarbij wonen katten Sjors en Saartje bij ons in huis (niet in de B&B) en die delen ‘hun’ tuin liever niet met honden. Uiteraard maken we voor een hulphond een uitzondering!

Over Hendrick Hamel

Hendrick Hamel (1630 – 1692) was een echte ontdekkingsreiziger: de Gorcumse zeevaarder ontdekte Korea. Tot op de dag van vandaag is naast Guus Hiddink ook Hendrick Hamel een grote held in Zuid-Korea. Hamel ontdekte Korea nadat hij in 1653 schipbreuk geleden had voor het eiland Jeju, onderdeel van de kust van Korea. De Koreaanse koning, Hyojong van Joseon  nam Hamel en de rest van de bemanning gevangen. Na dertien jaar lukte het Hamel en zeven anderen te ontkomen. Met een klein scheepje voeren ze naar Japan. In opdracht van de VOC beschreef Hamel de gebeurtenissen en het land. Hendrik hield van zijn tijd in Korea een verslag bij, in Europa is dit tijdenlang de enige bron van informatie geweest over dat land. Door zijn verhaal ging Korea leven in Europa en daar zijn veel Koreanen nu nog trots op. In Gorinchem is sinds 2015 het Hamelmuseum geopend.

Meer over Hendrick Hamel: https://youtu.be/D_gBPUUU2UM

 Tarieven per 1 januari 2024:

€ 112,50 (laagseizoen vanaf 2 of meer overnachtingen)
€ 127,50 (laagseizoen, 1 overnachting)

€ 117,50 (hoogseizoen vanaf 2 of meer overnachtingen)
€ 132,50 (hoogseizoen, 1 overnachting)

Hoogseizoen: alle feestdagen inclusief (aansluitende) weekenddagen en schoolvakanties. Onze prijzen zijn altijd inclusief ontbijt.

Per 1 juni 2024 zijn wij verplicht om €2 per persoon, per nacht toeristenbelasting in rekening te brengen bij onze gasten. 

Onze huis- en eetkamer

Het ontbijt serveren wij in de huiskamer van onze B&B. De ingrediënten van het ontbijt komen allemaal van lokale ondernemers in de stad. In de huiskamer is het ook heel fijn zitten en hebben we van alles om uw verblijf bij ons nog fijner te maken. Denk aan boeken (over Gorinchem, maar ook strips en lekkere wegleesboeken), spelletjes maar ook plaatjes draaien op een platenspeler.