Eten & drinken

Snoek & Snoek: heerlijke pasta en een goed glas wijn. Wel tijdig reserveren, dit kleine restaurantje zit vaak vol.

’t Oude Stadthuys: kies vooral de wereldtapas, voor ieder wat wils. Leuk terras op de Markt én aan de Groenmarkt.

De Knijp: lekker no nonsens eetcafé. Blijf na het eten lekker hangen, dan zit je in een leuke kroeg!

Cocktailbar Timber: voor de meest exotische cocktails. En een heerlijke borrelplank met lekkers van buurman Kaatje Jans Bliekenstad.

Musea

Hendrick Hamel Museum: Gorinchem kent een rijke historie met illustere inwoners. Tot hen mag zeker de zeeman Hendrick Hamel worden gerekend, die in 1630 in Gorinchem werd geboren en in 1692 overleed. Hamel zette als één van de eerste Europeanen voet aan wal in Korea en stelde als eerste zijn ervaringen op schrift. Zonder zijn ‘journael’ zou de wereld waarschijnlijk nog eeuwenlang niets hebben gehoord van dit land.

De Stoomspuit brandweermuseum: in dit museum staat de oude stoomspuit en de Gorcumse brandweer van weleer centraal. Elke zaterdagmiddag geopend voor publiek.

Gorcums Museum: en historisch en eigentijds museum, waar de geschiedenis tot leven komt en wisselende (kunst)exposities jong en oud steeds opnieuw verrassen. De Museumkaart is hier geldig.

Leuke winkeltjes

De Buurvrouw

De Buurman

Sterke Kunst

Theaters

Theater ’t Pand: onze persoonlijke favoriet, wij komen hier regelmatig. Check vooral hun agenda om te kijken of er nog kaarten zijn voor een voorstelling als u bij ons verblijft.

Het Zevende Huis: Het Zevende Huis is een sfeervol huiskamerpodium in de Knipsteeg te Gorinchem.Het podium wordt twee keer per maand bevolkt door een keur aan artiesten. Plaatselijk en landelijk bekende muzikanten spelen hun muziek. Omdat de zaal niet heel groot is (35-40 man max.) zijn de optredens nagenoeg akoestisch en zeer intiem.

Theater Peeriscoop

Agenda VVV

Mooi Gorinchem: de VVV heet in Gorinchem, Mooi Gorinchem. Dekt wel de lading. Op hun agenda staan veel evenementen en exposities. Maar ook op de agenda van de lokale krant Stad Gorinchem zijn leuke dingen te vinden. Via de site zijn ook stadswandelingen en een klim op de Grote Toren te boeken.

In de omgeving

Sloepverhuur Giessenburg