Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
3 oktober, 2021 @ 19:30 - 21:30

Theatervoorstelling – Persoonlijke Verhalen van Oorlogsleed

75 jaar na de Bevrijding zijn de begrippen oorlogsleed, vervolging en vrijheid nog evenzeer aan de orde van de dag als tijdens de Tweede Wereldoorlog. In samenwerking met de Historische Vereniging Oud-Gorcum wordt een avond georganiseerd vol persoonlijke verhalen met een Gorcumse tintje: schrijfster, journaliste en programmamaakster Judith Uyterlinde vertelt het verhaal van haar boek “De Vrouw Die Zegt Dat Ze Mijn Moeder is”, een boeiende familiegeschiedenis van meerdere generaties. Haar grootmoeder, Betje Elkerbout-Bloemendal, was een joodse Gorcumse die die oorlog niet overleefde.

Tjitske Buwalda, een dichteres met Gorcumse wortels, neemt ons in haar poëzie mee naar het oorlogsverleden van haar familie. Dat het verhaal van oorlog en vrijheid niet ophield in 1945 wordt duidelijk gemaakt door Alghaith Alsamuraii, bij de meeste mensen uit Gorcum beter bekend als Ray. Deze Syrisch-Iraakse jongen speelt een deel uit zijn voorstelling HOOP, waarin zijn levensverhaal op meeslepende wijze de revue passeert. Op verschillende momenten tijdens deze avond is er Jiddische muziek van het Trio Uijterlinde (David, Leah en Hannah) en voor het publiek is er bij de verschillende onderdelen gelegenheid tot het stellen van vragen. Fred Delfgaauw is de gastheer van deze bijzondere avond vol persoonlijke verhalen.

De voorstelling begint om 19.30 en de foyer en kassa zijn vanaf 18.45 uur geopend.
Entree bedraagt slechts 5 euro en dit is inclusief een kop koffie of thee voor aanvang en een hapje na afloop.
Wilt u a.u.b. bij het bestellen van uw kaarten uw telefoonnummer vermelden voor eventuele wijzigingen en bron-en contactonderzoek.

Gegevens

Datum:
3 oktober, 2021
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.peeriscoop.nl/voorstellingen/programma-overzicht/

Locatie

Theater Peeriscoop
Boerenstraat 11 B
Gorinchem, 4201 GA